Νέα

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 10:02

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: Από το Σάββατο 8 Ιουνίου οι αιτήσεις

Ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουνίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ και τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 - 2020, για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στη νέα σχολική χρονιά.

Ειδικότερα η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου και για τον λόγο αυτό η έναρξη της υποβολής αιτήσεων θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο χρονικό διάστημα από 08/6/2019 έως 28/6/2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr.

Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, ορίζεται η 28/6/2019 και ώρα  24:00, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.

 

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης πρέπει να αποσταλούν κατά το χρονικό διάστημα από 8/6/2019 έως 28/6/2019 σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).

Ο κάθε σφραγισμένος φάκελος περιλαμβάνει μια μόνον αίτηση μαζί με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ορίζεται η 28/6/2019 και ώρα 24:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).

Πώς θα γίνουν οι εγγραφές

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που αποκλειστικά δημοσίευσαν τα dikaiologitika.gr οι ωφελούμενοι αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους.

Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την ΕΕΤΑΑ, μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:
- Οι προσφερόμενες υπηρεσίες, οι οποίες ξεκινούν την 1η του μήνα ή την 1η εργάσιμη του μήνα, εφόσον η σύμβαση υπογράφηκε κατά την ημερομηνία αυτή. 
- Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών.
- Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων.
- Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως (i) για μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης», συμφώνως προς τα άρθρα 3 και 6 της παρούσας και την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ, και (ii) για την μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και ημερησίως, τυχόν μετακίνηση).

Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην ΕΕΤΑΑ εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του.

Ωφελούμενες

1. Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:

- Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και
- Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.
- Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.
- Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

2. Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

- να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
- να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους δυνητικά ωφελούμενους.

3. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Επίσης, εξαιρούνται των περιορισμών αναφορικά με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, όπως αυτό προσδιορίζεται στην πρόσκληση, οι αιτούσες ΑμΕΑ (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), που είναι μισθωτές πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή ορισμένου χρόνου είτε οι εργαζόμενες με εργόσημο ή με άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης, που αιτούνται για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή και παιδικούς σταθμούς.

Σε περίπτωση κατά την οποία μια ωφελούμενη επιθυμεί να εντάξει το παιδί της, το οποίο πάσχει από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, σε δομή που αντιστοιχεί στις κατηγορίες βρεφικός, βρεφονηπιακός ή παιδικός σταθμός τότε απαιτείται η προσκόμιση έγγραφης υπεύθυνης δήλωσης του νόμιμου εκπροσώπου του Φορέα/Δομής περί αποδοχής του παιδιού, γνωμάτευση ιατρού κατάλληλης ειδικότητας, ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας του βρεφικού, βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού.

Newsletter

©2024 Primus Consulting. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting