Νέα

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 11:19

Αναμένεται επιχορήγηση έως 25.000 ευρώ σε ανέργους, ευάλωτες ομάδες (ΕΣΠΑ)

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 23 Ιανουαρίου έθεσε το υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο για τη χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ.

Το υπ. Οικονομικών, ενόψει της θέσπισης νόμου, για τη χορήγηση μικροχρηματοδοτήσεων, στην ελληνική νομοθεσία, καλεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, διατυπώνοντας απόψεις και παρατηρήσεις, επί του υποβληθέντος σχεδίου νόμου.

Η ευρύτατη συμμετοχή όλων των ανωτέρω θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει τις προτάσεις και όπου κριθεί αναγκαίο να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου, πριν αυτό προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 23/01/2019.

Ο νέος μηχανισμός δανειοδότησης θα προσφέρει κεφάλαια μέχρι 25.000 ευρώ σε ένα «εναλλακτικό» σύστημα με δικαιούχους που δεν έχουν πρόσβαση στην κλασική τραπεζική, όπως άνεργους και μειονεκτούσες ομάδες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει και την ένταξη και νέου κλάδου, για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με βάση το σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Newsletter

©2024 Primus Consulting. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting